:: Homepage :: Cast :: Organisers :: Theatre text :: Agenda :: Pictures :: Project :: News :: Last updates :: Contact ::

Description of the Belgreco project

After many exchanges with the Netherlands kUIT logokUIT goes international this year. Students from the Heilige Maagdcollege in Dendermonde in Belgium will write an theatre adaptation of "Le Petit Prince" together with students the Second Lyceum of Kalamaria in Greece. This play will be performed as well in Belgium as in Greece. The text of "Le Petit Prince" will not be followed in detail, but it should be a source of inspiration for our students.

The main theme of this cultural school exchange is friendship and the many obstacles for friendship and love between people who are different. We also believe that friendship is one of the main themes in "Le Petit Prince". The fox teaches the Small Prince the meaning of true friendship.

 

Beschrijving van het project kUIT 4: Vos

In 2001 startten het Europrojectteam van het Heilige-Maagdcollege in Dendermonde en Rob van Otterdijk van het Strabrechtcollege in het Nederlandse Geldrop het kUITproject op. kUIT staat voor kunst in Uitvoering met kleine k en is een samenwerkingsverband. Beide scholen wilden hun leerlingen van het vierde jaar samen een toneelbewerking laten maken en die dan samen laten opvoeren op beide scholen. We kozen voor een bewerking van Dead Poets' Society. Na het succes van de eerste kUIT volgden nog twee andere kUITprojecten: het Odysseiaproject en de Metamorfoseproductie.

Dit schooljaar is het kUITproject na twee jaar windstilte uit zijn as herrezen. Jan Baude ontwierp het nieuwe kUITlogo. Twintig leerlingen uit het vierde, vijfde en het zesde jaar werden op het Heilige-Maagdcollege na audities geselecteerd. Dit jaar bewerken we het Middelnederlandse verhaal Van de Vos Reynaerde tot een hedendaags toneelstuk. Het stuk zal opgevoerd worden in zowel Geldrop als in Dendermonde na de Paasvakantie.

We streven naar een cabaretvoorstelling met stand-up comedy, zingen, muziek, sketches en dans als sfeermaker. In de dans moet dan wel een boodschap zijn of een zekere ironie. Voor de opbouw van het stuk baseren we ons op Van de Vos Reynaerde.  Het toneelstuk begint met een Dans die de Middeleeuwen oproept met als thema anders-zijn gevolgd door een Hofnar die het koningspaar met gevolg laat binnenkomen. Als openingsscène volgt dan een Hofdag aan het hof van een Vlaamse en een Nederlandse koning en koningin. Zij aanhoren verschillende klachten. Iedere klacht wordt in een scène uitgewerkt. We verdelen acht scènes onder elkaar. Ieder land werkt vier scènes uit. Vos is de officiële werktitel van deze productie. Julia Zimniakova ontwerpt de affiche voor de voorstelling.

 

Last update 04.12.2006

Copyright 2006 All rights reserved: kUIT Koen Van Cauwenberge Statistieken